20 Eylül 2013 Cuma

BU İŞ BÜROKRATİK OLİGARŞİNİN İŞİDİR. BAŞKA DEĞİL.


Hani Sazmanya'da ihtilal yapıldıktan kısa süre sonra siviller karşı devrimle Askeri Oligarşiden tekrar Cumhuriyete dönüş yapmışlar da yargılamada ihtilali yapan teğmen bu işe kendisini azmettirenin Bürokratik Oligarşi isteyip de yürütümeyen biri olduğu itirafında bulunmuş ya! YÖK program falan yapmak istemiyor ki.
Fakültelerdeki ve YÖKteki konu ile ilgili Bürokratik Oligarşi, YÖK'e "efendim, bütün alt kurullardan sırayla yukarıya doğru gelen bir "ortak program projesi" var.

Hep birlikte tek program da yaparlarsa ve yürütürlerse; çok mükemmel olacağını da arzuluyorlar, Lütfen oylayalım  da yardımcı olalım. Her biri ayrı ayrı Kurullarında uğraşmasınlar" diye bir program oylamaya sunulmuş. Oy çokluğuyla kabul edilmiş.

Güya "ortak program yapma Çalışma Grubu" da kendi ortaklıklarının YÖK Genel Kurulunda oylanan ve kendilerine gelen bir program olmadığını görmelerine rağmen "bir çalışma grubu üyesi dışında diğer üyelerden ve Dekanlardan ses gelmeyip de azami çoğunluğu genç bilim insanlarından ve öğrencilerden ve bir kaç on kişi öğretim üyesi bilim insanından tepkiler geldiğini görünce, sesler de kesilmeyip "n'oluyor orada, bu ne gürültü, halledilsin şu iş" denilince; kararını geri çekiyor.

Belki bürokratik oligarşi, YÖK'e böyle program çalışması ve oylaması yapılmasını tekli etmeyip konu gündeme alınmasaydı; hiç ilgilenmeyecekti. Öyle ya yasa kendisine bu hakkı vermiş olmakla birlikte yalnızca zorunlu okutulacak derslerin ve yardımcı derslerin neler olacağıyla ilgili genel program uygulaması oylamaya sunulur.

Derslerin ayrıntılı kredileri de dahil her fakülte ve bölümün ders sayıları ve tek tek kredileri ile ilgilenen ve oylayan YÖK GENEL KURULU bunun dışında başka hiç bir iş yapamaz ki! Her her bir bölümün bu şekilde oylaması seneler sürer. Oylama bütün bölümlerde bitince; yeni bir oylama dönemi daha başlar. İşte o zaman da YÖK YOK olur. Kimse YÖK Üyesi falan olmak istemez.

BU İŞ BÜROKRATİK OLİGARŞİNİN İŞİDİR. BAŞKA DEĞİL.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder